keyboard_backspace

Nyheder

BASIT og Dansk Byggeri indgår samarbejde

11 Juni, 2018

Medlemmer af Dansk Byggeri får 20% i rabat på alle BASIT produkter og IT-rådgivning. Vi glæder os til at hjælpe Dansk Byggeris medlemmer med at komme med på IT-vognen.

BASIT taler i Førerhuset på E&H 2018

4 Juni, 2018

Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen løber af stablen i messecenter Herning den 14-16 juni 2018. Under overskriften ” VÆLG DEN RIGTIGE IT-LØSNING FØRSTE GANG” deltager BASIT med erfaringer om fordelene med IT-værktøjer i byggebranchen, samt hvilke overvejelser virksomhederne skal gøre forud et IT-indkøb.

Byggeriets IT-værktøjskasse – Det eneste rigtige sted at finde IT-værktøjer

28 Maj, 2018

Her kan de travle mestre til en flad pris selv finde de rigtige IT-værktøjer, når det passer dem. På et stort og kompliceret IT-marked er Byggeriets IT-værktøjskasse din hjemmebane. Find de rigtige IT-værktøjer i Byggeriets IT-værktøjskasse – sådan sikrer du, at de IT-værktøjer du køber, passer til din virksomhed

M. N Entreprise A/S vinkede farvel til alle de fysiske bilagsmapper

3 Maj, 2018

MNE vinkede farvel til alle de fysiske bilagsmapper, og de manuelle processer da den gamle C5 løsning blev erstattet med en ny administrationsløsning

Rammeaftale med en af Danmarks største byg- og driftsherre på plads

19 Marts, 2018

Hos Domea.dk er de på en stor og lang digitaliseringsrejse, hvor alle virksomhedens processer bliver løftet. Med brug af de rigtige IT-værktøjer, bliver Byggeafdelingen endnu mere effektiv – og har dermed lagt sig forrest i feltet. Digitaliseringsrejsen har ikke kun omhandlet IT, men har også omhandlet en forankring i organisationen.

Efter flere succesfulde projekter, har BASIT og Domea.dk indgået en formel rammeaftale. BASIT har siden 2016, leveret flere implementerings- og projektkompetencer på tværs af Bygge-, IT-, og Strategiafdelingen. Der har været fokus på et stærkt samarbejde, mellem kernemedarbejdere hos Domea.dk og BASIT konsulent Ditte Enevoldsen, som har sikret eksekvering af IT-strategier og implementering af IT-værktøjer.

Se hvordan Domea.dk brugte BASITs konsulenter til deres implementeringsprojekt

Få gennemgået jeres omkostninger til IT!

5 marts, 2018

På et dynamisk IT-marked, kan det være svært at holde overblikket. Det kan være svært at finde ud af om de nuværende IT-løsninger er tilstrækkelige, og dækker ens behov og det kan være svært at finde ud af, om man betaler for meget for sin IT-løsning.

BASIT tilbyder at lave en omkostningsanalyse, som sikrer jer overblikket. Med vores erfaring, kendskab til markedet og med vores kontakt til mere end 250 IT-leverandører, vil vi gerne hjælpe dig.

Ved at i fremsender jeres fakturaer og informationer om jeres nuværende IT, vil BASIT gennemgå det hele, med vores økonomiske lup. Vi kender markedspriserne, vi ved hvad man kan få for pengene og vi ved, hvad andre betaler for IT-værktøjerne.

Når vi har dannet os et overblik, vil vi komme med en omkostningsanalyse, hvor vi herfra vil komme med et bud på hvor der er potentiale for opgraderinger, udskiftninger eller effektivisering.

Dansk Byggeri IT-Messe 2018 springer rammerne!

15. Februar 2018

De positive evalueringer fra håndværksvirksomhederne har givet blod på tanden, hvilket betyder at Dansk Byggeri IT-messe 2019 allerede nu er på tegnebrættet. Denne gang med større rammer, og endnu flere IT-leverandører samlet ét sted.
Der vil fortsat være fokus på succeskriterierne, som ligger til grund for Dansk Byggeri IT-messe

  • Få et godt overblik over de mange IT-muligheder og løsninger
  • Mød engagerede udstillere i øjenhøjde
  • Få kvalitet og maksimalt udbytte af den afsatte tid

Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen, når Danmarks største IT-messe til håndværksvirksomheder endnu en gang folder sig ud den 5. og 6. februar 2019.

Sådan finder du dine IT-værktøjer Mester!

17. Januar 2018

I dagens udgave af Mester Tidende, skriver chefredaktør Klaus Tøttrup om Byggeriets IT-leverandørcenter, hvor håndværks- og entreprenørvirksomheder kan finde IT-værktøjer der passer til deres behov og krav, lige når det passer dem.  

Bliv klogere på hvordan digitale værktøjer kan hjælpe dig på byggepladsen

1 Oktober, 2017

Du er inviteret med når BASIT, sammen med Innovationsnetværket Femern Bælt, sætter fokus på den digitale byggeplads og den digitale byggeproces. På 2 timer får du et indblik i dine digitale muligheder med oplæg fra en arkitekstvirksomhed, en entreprenør og bygherre på store bygge- og anlægsprojekter.

Næstved Gulve A/S sparer tid og penge med sine IT-værktøjer

17 August, 2017

Jonny Jørgensen fra Næstved Gulve har investeret i en it-løsning inden for bl.a. projektstyring og regnskab, og det har lettet administrationen i hverdagen. Næste skridt er Gulvbranchens Digitale KS.  

Er I de mest IT-modne – deltag i Mester Tidendes konkurrence

21 Juli, 2017

Deltag i Mester Tidendes konkurrence om at blive Danmarks mest it-moden entreprenør- eller håndværksvirksomhed. Der ledes med konkurrencen efter virksomheder, der er bevidste om deres informationer/data og søger at få styr på disse. Det gælder uanset størrelser på virksomheden. Og det gælder uanset om man er maler, murer, tømrer, vvs’er, elektriker, kloakmester, entreprenør eller noget helt tredje inden for håndværk.  

Mester Tidende blåstempler Byggeriets IT-leverandørcenter

16 Maj, 2017

Budskabet om Byggeriets IT-leverandørcenter er nået ud i Danmarks største entreprenør- og håndværkeravis! I Byggeriets IT-leverandørcenter er alle IT-værktøjer til mester samlet ét sted, så du nemt i ro og mag kan finde dit næste IT-værktøj.

Skou Gruppen A/S kom sikkert i land med IT-implementeringen

10 Maj, 2017

En travl og professionel veldrevet håndværksvirksomhed er det vigtigt at holde styr på processen omkring et IT-projekt og implementeringen. ” Vi har internt hverken tiden eller kompetencen til at implementere et så komplekst IT-system selv” siger administrerende direktør i Skou Gruppen A/S Martin Skou Heidemann Med hjælp fra BASIT konsulent Martin Joost kom Skou Gruppen A/S i mål.

Bo Hansen finder IT-værktøjer i Byggeriets IT-leverandørcenter

20 April, 2017

Det er fedt, at finde ud af hvilke IT-værktøjer, der passer til dig. Det her værktøj, som BASIT stiller til rådighed kommer til at spare en masse tid på Google. Man har fri adgang til se IT-værktøjer til alle formål og det er smart”, Fortæller Entreprenørfirmaet Bo Hansen efter selv at have fundet passende IT-værktøjer i Byggeriets IT-leverandørcenter  

Byggeriet elsker IT-messe i øjenhøjde

12. april 2017

Dansk Byggeri er sammen med BASIT i fuld gang med planlægningen af messen i 2018. BASIT arbejder benhårdt med at udvælge de bedste it-leverandører, så de står klar til at møde de besøgende i henholdsvis Taastrup den 6. og Aarhus 7. februar 2018.

Bekymrer du dig om din IT-sikkerhed?

12 Arpil, 2017

BASIT vil gerne være med til at sætte IT-sikkerhed på dagsorden hos håndværks- og entreprenørvirksomhederne. For i takt med at der i håndværks- og entreprenørvirksomheder bliver implementeret IT-værktøjer - som uden tvivl gavner effektivitet og konkurrenceevne - opstår et stigende behov for at have styr på IT-sikkerheden.

Find IT-værktøjer når det passer dig

16. marts 2017

Det siger næsten sig selv at IT-værktøjer skal passe i og til virksomheden. Det gode match skabes når du kender din virksomheds behov og krav og kan forene dette med leverandørens funktioner. I BASIT ved vi hvilke spørgsmål, der skal stilles, inden køb af IT-værktøjer, og i Byggeriets IT-leverandørcenter kan du direkte selv se hvilke produkter du skal investere i Se videoen om Byggeriet IT-leverandørcenter

Alle IT-værktøjer samlet et sted

16. marts 2017

IT-leverandørcenteret giver et overblik over IT-værktøjer, som med fordel kan bruges i håndværks- og entreprenørvirksomheder. De er allerede i brug i dag i mange virksomheder. Du kan bruge IT-leverandørcentret når det passer dig, så du i ro og mag kan finde de IT-værktøjer, der passer bedst til din virksomhed.

Stort rykind på Dansk Byggeris IT-messe

8. februar 2017Stort

Interessen for IT-værktøjer blandt håndværksmestre og entreprenører har aldrig været større. Flere end 600 gæstede Dansk Byggeris IT-messe i Taastrup og Aarhus. På messen blev håndværksmestre og entreprenører mødt med mange forskellige IT-leverandører og en perlerække af effektive IT-værktøjer. BASIT ser frem til at holde Dansk Byggeris IT-messe igen i 2018!

Snedkermester henter store administrative gevinster

2. februar 2017

CAWO A/S er landets mest IT-parate inden for administration, læs hvordan de især har optimeret processen omkring fakturahåndtering

God aflevering skaber tilfredse kunder

30. januar 2017

Ensartet arbejdsproces med en dokumenteret kvalitetssikring giver plus på bundlinjen hos Wils A/S, som netop er kåret som landets mest IT-parate inden for aflevering

Dynamisk planlægning hitter hos tømrermester

26. januar 2017

Tømrermester Jakob Ebbesen er landets mest IT-parate inden for planlægning

Anlægsgartner styrer væksten med IT-værktøj

25. januar 2017

ester Tidende har netop kåret anlægsgartnerfirmaet Malmos som landets mest IT-parate når det gælder udførelse. Malmos har igennem de seneste par år digitaliseret en stor del af deres arbejdsprocesser.

Regner skarpe priser hver gang

24. januar 2017

Mester Tidende har kåret VAM A/S til den mest IT-parate inden for tilbudsgivning. Dommerkomiteen lægger vægt på, at VAM gør brug af et standard IT-værktøj til kalkulationen, og at VAM igennem de seneste år generelt har udarbejdet en solid IT-strategi, der understøtter forretningens vækst.

Her er Danmarks mest IT-parate håndværksmestre

Mester Tidende har kåret fem af landets mest IT-parate håndværksmestre inden for hhv. tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration. Her er de mest IT-parate virksomheder, som er kåret inden for fem kategorier:

  • Tilbudsgivning: VAM A/S, Auning
  • Planlægning: Tømrermester Jakob Ebbesen, Fårvang
  • Udførelse: Malmos A/S, Ubby
  • Aflevering: Wils A/S, Silkeborg
  • Administration: CAWO A/S, Haderslev

BASIT er med til at udskifte Næstveds Gulve gamle C5

12. januar 2017

Allerede en måned efter implementeringen kunne man se besparelserne i administrationen. Faktureringen sker hurtigere og med færre fejl. Svendende får deres arbejdssedler direkte på mobilen, og kan registrere timer og materialer med det samme.

De fedtede timesedler erstattes af apps

5. december 2016

Håndværksmestrene og entreprenørerne er vilde med apps til tidsregistrering via smartphone eller tablet. Anvendelsen af it-værktøjer til tidsregistrering, som traditionelt har været et administrativt smertebarn i byggeriets virksomheder, er steget viser en analyse fra Dansk Byggeri. En del af udviklingen skyldes ifølge BASIT at det findes mange kvalificerede IT-leverandører til tidsregistrering.

IT-værktøj er et stort hit i byggeriet

5. december 2016

Effektive IT-værktøjer gør de gode virksomheder i byggeriet endnu bedre, viser Dansk Byggeris årlige IT-analyse. Især er det synligt ved at brugen af it-værktøjer i bygge- og anlægsbranchen er steget markant gennem de seneste fire år.

Tilbud og produktion hænger sammen

Der er penge i at skabe tæt og systematisk sammenhæng mellem virksomhedens tilbudsafdeling og produktionsafdeling. Virksomheder, der har styr på deres processer og er digitaliserede, er hele tiden to skridt foran, fremgår det af en analyse foretaget af Dansk Byggeri og Deloitte. ”De digitaliserede virksomheder har orden i penalhuset – forstået på den måde, at de ved, hvordan deres sager skal styres, og hvor de tjener deres penge. Der findes masser af it-værktøjer, og det er ikke længere en stor opgave at benytte it-løsninger til at registrere tid, materialer og andet på byggesagerne”, siger Thomas Frommelt, partner i Deloitte.

BASIT afholder inspirationsmøder for medlemmer af Træsektionen i Dansk Byggeri

28. september 2016

Inspirationsmøderne afholdes til efteråret i hele landet med fokus på hvad andre virksomheder har gjort og fået ud af IT-værktøjer. Få på møderne svar på hvordan administrative byrder og produktionsstyringen kan afhjælpes med IT-værktøjer i jeres virksomhed.

Planlægning sikrer bundlinjen

14. september 2016

Effektiv drift af en håndværksvirksomhed handler mest om planlægning, og her kan IT-værktøjer være en stor hjælp.

Tag ansvar for firmaets IT-værktøjer

8. august 2016

Det kan være svært at implementere IT-værktøjer, og hvad skal virksomheder så gøre for at komme i mål. BASIT giver tips til at lette IT-projekterne i jeres virksomhed.

BASIT vinder opgave hos DELPRO

2. august 2016

"Vi havde allerede fået tilbud fra to konsulenthuse, og valgte også at få et tilbud fra BASIT. Tilbuddet fra BASIT viste sig faktisk, at være det mest fordelagtige, så vi gik videre med dem", Administrerende direktør Jacob Rath BASIT glæder sig til at finde det helt rigtige IT-værktøj til at styre produktionen i DELPRO.

De gode bliver endnu bedre

20. juni 2016

Frontløberne er allerede godt i gang med anden generation af effektive IT-værktøjer. Sammen med BASIT har den IT-modne kloakvirksomhed, Kloak Ekspressen ApS, opdateret deres eksisterende IT-værktøjer.

VVS Centret Skjern implementerer et IT-skridt ad gangen

4. maj 2016

VVS Centret Skjern viser hvordan IT skal implementeres. Virksomheden fik en basisløsning, men i takt med en øget modenhed og flere behov, tilførte de løbende flere funktioner der understøttede deres arbejdsprocesser.

Madsen og Grangård har taget digital kvalitetssikring til sig

28. april 2016

Efter et forløb hos BASIT fandt Madsen & Grangård deres nye kvalitetssikringsværktøj. Med det nye IT-værktøj styrer og administrerer Madsen & Grangård tilsynet og kvaliteten af deres byggeprojekter. Tegninger, fotos og alt information fra byggersager samles nu automatisk elektronisk.

Bliv effektiv eller luk

4. april 2016

Byggeriets to stærkeste byggeblade, Mester Tidende og Licitationen, finder rollemodeller som kan vise, hvordan man bedst udnytter IT i branchen. BASIT sikrer at de rigtige vindere bliver fundet

Kloak Ekspressen ApS fik lettet arbejdsrutiner med intelligent ordre- og sagsstyring

8. marts 2016

Kloak Ekspressen ApS fra det midt-jyske brugte allerede i vid udstrækning IT-værktøjer i den daglige drift. BASIT kom på banen, da virksomheden ønskede at optimere deres eksisterende IT-værktøjer, så de passede bedre til virksomhedens arbejdsprocesser. Kloak Ekspressen er et eksempel på hvordan IT-værktøjer skaber tid og overskud i forretningen.

BASIT hjælper HH Entreprenørforretning

25. februar 2016

BASIT skal sikre at IT-projektet hos HH Entreprenørforretning igen kommer tilbage på sporet. Claus Nielsen fra HH Entreprenørforretning har grebet fat i BASIT for at komme videre med deres kulsejlede IT-projekt. Der skal i første omgang nås en afklaring om hvordan de kommer videre fra den fastlåste situation. Skal samarbejdet med den nuværende leverandør genoptages eller skal der startes forfra med en ny leverandør. BASIT ser frem til samarbejdet med HH Entreprenørforretning

Hadbjerg kom sikkert i land

Hadbjerg Tømrerfirma fik et godt indblik i IT-markedet på Dansk Byggeris IT-messe. Arbejdet med at finde det rigtige IT-værktøj blev overladt til BASIT, mens tiden i stedet blev brugt på forretningen.

Få overblik over bygge-IT på en halv dag

8. februar 2016

Brancheorganisationen Dansk Byggeri holder for femte gang messe for IT-interesserede medlemsvirksomheder. Dansk Byggeris IT-messe 2016 er stedet hvor håndværks- og entreprenørvirksomheder kan se, prøve og sammenligne de bedste IT-værktøjer til bygge- og anlægsbranchen. BASIT har sat udstiller-holdet, og glæder sig til at byde velkommen til alle IT-interesserede håndværkere.

De mest IT-modne er fundet

15. januar 2016

Kampen om at bliver Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed har været benhård i år. Hele 68 virksomheder har været nomineret og dommerkomiteen har stiftet bekendtskab med rigtig mange gode IT-implementeringer. Her er vinderne Tilbudsgivning: Jan Drøhse Tømrer- & Snedkerforretning ApS, Løgumkloster Planlægning: Knudsker EL ApS, Rønne Udførelse: Multimontage A/S, Stoholm Aflevering: Juul & Nielsen, Lystrup Administration: Koed Tømrer og Byggeforretning ApS, Kolind

BASIT deltager på Dansk Byggeris IT-messe 2016

6. januar 2016

BASIT har sat udstiller-holdet til Danmarks største IT-messe for håndværks- og entreprenørvirksomheder. Vi glæder os til at se jer i Taastrup eller Aarhus.

Østkysten gik fra 7½ mand til 4 i administrationen

10 december 2015

Østkystens Entreprenørfirma A/S, fik del i deres IT-potentiale ved at deltage på Dansk Byggeri IT-messe i både 2014 og 2015 og indkøbte løsninger baseret på deltagelsen.   "Dansk Byggeri IT-messe er et rigtigt godt sted at komme og få inspiration over de muligheder som IT-værktøjerne giver i praksis. Det er muligt at tale med mange forskellige IT-leverandører samlet samme sted", fortæller Bygningskonstruktør Thomas Nordling

IT-rådgivning med udgangspunkt i jeres arbejdsproces

3. oktober 2015

Digitaliseringen er ikke til at komme udenom. Som virksomhed skal digitaliseringen udnyttes til at skabe den bedste forretning. Dette gøres med udgangspunkt i jeres arbejdsprocesser, og der sættes ind hvor IT gør mest gavn.

Kvalitetssikring i fokus

1. oktober 2015

Kvalitetssikringen er vigtig, og IT-værktøjer kan hjælpe. Med dokumentation af arbejdet undervejs kan du undgå en masse diskussioner og få betaling for dit arbejde.

Hos Bytømreren går IT og vækst hånd i hånd

29. september

Virksomheden voksede fra deres gamle økonomisystem. Bytømreren fik en løsning, der kunne vokse i takt med forretningen, og som kunne understøtte virksomhedens mange nye sager.

Hos Galaxe er registreringen blevet digital

14. september 2015

"Det skal være nemt for håndværkerne!" Sådan lød et af kravene da Galaxe A/S skulle finde et nyt tidsregistreringssystem. Og sådan blev det. Håndværkernes besværlige udfyldning på papir blev hurtigt fortrængt af det nye IT-værktøj, hvor håndværkerne nu registrerer al deres tid på smartphones.

Byggeriet er blevet mere IT-modent

3 september 2015

Det viser en analyse fra Dansk Byggeri. Byggeriet investerer i og bruger IT til at forbedre virksomhedens processer og bundlinje. Især IT-værktøjer til kalkulation, styring af produktionen og kvalitetssikring er populære blandt byggevirksomhederne.

Vælg IT-værktøjer som passer til dine opgaver

5. august 2015

Dine valg af opgaver påvirker virksomhedens behov for IT-værktøjer. Jo mere komplekse opgaver, jo større krav er der til IT-værktøjerne. It-værktøjer skal hjælpe med en effektiv styring af sagerne, du skal bare finde de rigtige.

HRH bruger BASIT til at finde deres nye IT-værktøj

BASIT fungerer som sparringspartner nu hvor virksomheden skal finde nyt IT-værktøj. Med BASITs IT-handlingsplan og IT-kravbeskrivelse bliver den rigtige IT-leverandør fundet.

HRH gjorde brug af BASITs IT-handlingsplan

Kontorchef Jan Kiilerich fra firmaet HRH siger om mødet med BASIT og IT-handlingsplanen: "Vi er i forvejen godt kørende IT-mæssigt, men har brugt BASITs IT-handlingsplan og IT-kravbeskrivelse til at finde vores IT-værktøj til planlægning og tidsregistrering. Projektet blev gennemført under hensyn til nuværende IT-infrastruktur og øvrige behov og krav. Vi har plukket i BASITs produkter efter behov, fordi vi internt har IT-ressourcer. Det betyder, at BASIT stiller op som sparringspartner, men at vi selv har haft projektledelsen på IT-implementeringen mv. IT-handlingsplanen og IT-kravbeskrivelserne har foruden at finde den rigtige IT-leverandør også bekræftet os i, at vi er på rette vej IT-mæssigt."

Sikker vej til dine nye IT-værktøjer

10. juni 2015

Gennem en klar og præcis proces hjælper vi dig med at finde de IT-værktøjer, der passer til din virksomhed. Med en BASIT konsulent er du sikret en styret vej fra overvejelser til endelig indkøb. Det er nemlig vores erfaring at en fokuseret proces sparer virksomheden både tid og penge -  som i stedet kan bruges på kerneforretningen Du kan også selv finde dine IT-værktøjer i Byggeriets IT-leverandørcenter – uden brug af konsulenter. Med eller uden konsulent kan BASIT hjælpe dig med dine IT-udfordringer

Kendskab til byggebranchen er nøglen til at finde de rigtige IT-værktøjer

15 maj

Malmos understøtter en ambitiøs vækstplan med et godt kendskab til branchen. Med "Digitale Malmos" er Malmos i gang med at forbedre og effektivisere hele virksomheden. De har fokus på hele processen fra kalkulation og tilbudsgivning til aflevering og kvalitetssikring.

Digital planlægning giver glade medarbejdere hos Multimontage

13 maj 2015

Det er erfaringen hos Multimontage, der indførte en række IT-værktøjer til planlægning af arbejdsgange og registrering af tidsforbruget.

Styr en dynamisk hverdag med IT-værktøjer

4 maj 2015

Planlægning og overblik giver bedre bundlinje. Med god planlægning kan du udnytte virksomhedens ressourcer, og hele tiden kunne flytte mand og materiel hen hvor de behøves.

Mester Tidende anbefaler IT-rådgivning

27 april 2015

For at komme i sikker land med indkøb og implementering af IT, anbefaler Mester Tidende sine læsere at søge den rigtige IT-rådgivning. Dette skaber det bedste udgangspunkt for hvordan IT-værktøjer gør jeres hverdag lettere. BASIT leverer 100% uvildig IT rådgivning, specifikt til håndværksvirksomheder.

BASIT fandt sags- og dokumenthåndterings-portal til Daurehøj

2. april 2015

Daurehøj Erhvervsbyg tog kontakt til BASIT med ønsket om en mere moderne og effektiv måde at arbejde med deres sagsstyring. BASIT sikrede den rigtige IT-løsning og assisterede med implementering på baggrund af virksomhedens arbejdsprocesser og medarbejdernes roller.

Styr jeres tilbudsgivning og optimer jeres forretning

1 april 2015

Brug IT-værktøjer til at understøtte din virksomheds tilbudsproces og risikostyring. Optimer f.eks. dine forretningsgange ved at få en struktureret og ensartet tilbudsproces, og opbyg en solid kalkulationsmotor i virksomheden med et godt kalkulationssystem.